Prispevki

Luka Pečar Pahor, Predsednik dijaške skupnosti Ljubljana

Luka Pečar Pahor, Predsednik dijaške skupnosti Ljubljana

Luka Pečar Pahor, Predsednik dijaške skupnosti Ljubljana

Zakaj je pomembna dijaška organiziranost?

Dijaška organiziranost je pomembna, ker da dijakom glas. Sooča se s pomembnimi vprašanji, ki vplivajo na vse slovenske dijake, obenem pa dijakom ponuja možnost razvoja na ostalih področjih izven šole.

Letos ste se ukvarjali z vprašanjem javnega in zasebnega šolstva. Kakšna so prizadevanja dijaške skupnosti na tem področju in kakšno je tvoje mnenje o tej temi?

Letos smo se kar nekajkrat soočili z vprašanjem javnega in zasebnega šolstva. V interesu vseh je, da se nudi dijaku najbolje, javno ali zasebno. Dijak se sam odloči katero pot si bo izbral, vsaka mu mora biti omogočena ne glede na finančno stanje.

Kakšni so izzivi sodobne srednješolke oziroma srednješolca?

Biti srednješolec ni lahko. V letih, ko si izbiraš karierno pot ali pa se v tej smeri izobražuješ, se srečaš z mnogo izzivi. Najtežja odločitev je tista, ki vpliva na vse ostale, izbira kariere. Čas gimnazije in srednje šole je čas odkrivanja novih talentov in sposobnosti. Pomen šolskih ur in dobro izkoriščenega prostega časa je skoraj enak, dijaki se tega zavedamo. Izzive, ki si jih postavimo za klopmi ali izven šole, si otežujemo in olajšujemo, na koncu jih premagamo. Vsak izziv predstavlja enkratno izkušnjo in izkušnje so pri teh letih še kako pomembne.

Začenja se šolsko leto. Kakšna spodbudna beseda bodočim in aktualnim dijakinjam in dijakom?

Nasvet dijakom: Uspešno boste premagali najtežji izziv, če boste počeli tisto kar vas v življenju najbolj veseli. Edini, ki stoji med vami in doseganjem vaših sanj ste vi in glas v glavi, ki vam govori zakaj tega ne morete doseči. Preslišite ta glas, se zabavajte, sledite svoji strasti v življenju in uspelo vam bo!


 2891,    Objava: MSL

O nas

Smo krovna organizacija ljubljanskih mladinskih organizacij!

Podpira nas: 

 

Twitter

Hitri kontakt

Mladinski svet Ljubljane
Bežigrad 6
1000 Ljubljana
E-pošta: info@mslj.si